Ненчев: Нямам основание да искам оставката на Исмаилов

Ненчев: Нямам основание да искам оставката на Исмаилов
"Цялата тази агресия срещу този човек е само заради неговото име. Няма нито един сериозен аргумент, който да ме накара да се колебая", обяви военният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на отбраната Николай Ненчев обяви, че няма нито едно съществено основание да поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

По думите му Исмаилов е едно много добро и точно попадение с оглед на всички онези качества, които притежава.

"Много бих искал наистина да разбера какви са основните аргументи за исканата му оставка. До момента нямам нито едно съществено основание, което да ме накара да направя така, че да искам неговото отстраняване от кабинета, точно обратното", обяви военният министър Николай Ненчев в ефира на БНР.

Министърът припомни, че Исмаилов е бил член на Комисията по досиетата, а преди това зам.-председател на Комисията за защита на информацията.

"Той е проверяван вероятно стотици пъти", заяви Ненчев.

Той подчерта, че никоя от службите не го е уведомила за нещо обезпокоително около тази личност.

"Цялата тази агресия срещу този човек е само заради неговото име. Няма нито един сериозен аргумент, който да ме накара да се колебая", обяви Ненчев.

По думите му аргументът, че Исмаилов е член на протурски ориентирана партия, не отговаря на истината. Ненчев обяви, че ще поиска от Корман Исмаилов удостоверение, в което да е видно това.

Министърът обяви, че вероятно утре ще има среща с Валери Симеонов, за да го помоли да му представи конкретни факти и аргументи, които да подкрепят неговата теза.

 

#Николай Ненчев #Орхан Исмаилов #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"