Ангелкова: Целта ни е България целогодишно да е туристическа дестинация

Ангелкова: Целта ни е България целогодишно да е туристическа дестинация
По думите и Крисия, Хасан и Ибрахим, а и други познати и положителни образи могат да станат лице на българския туризъм. Снимка: бтв
A A+ A++ A

Целта ни е България да бъде туристическа дестинация четири сезона. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на БТВ.

Тя обяви, че туризмът и транспортната инфраструктура са свързани - „без да имаме добра инфраструктура, няма как да имаме и добър туризъм”.

По думите и туризмът отваря много нови врати и възможности във връзка с популяризирането на страната ни навън и с изграждане на имиджа ни.

Туризмът е кауза и всички трябва да се борим за нея”, каза министър Ангелкова.

Тя обяви, че Крисия, Хасан и Ибрахим, а и други познати и положителни образи могат да станат лице на българския туризъм.

Министърът обясни, че екипът ѝ продължава да ревизира всички проекти, по които министерството участва, особено по европрограмите. 

Тя заяви, че водим разговори с управляващия орган в Брюксел, за да се спаси и малкото, което може да се спаси.

„Опитваме се да структурираме спешен план за действие, за да минимализираме загубите. До края на 2015 г. трябва да се усвоят около 20 милиона лева, но има проблеми с три позиции, и може да се загубят 8 млн. лв”, разясни Ангелкова.

#Николина Ангелкова #туризъм #дестинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »