Мъж лежа в затвора 39 години заради неверни показания на дете (видео)

Мъж лежа в затвора 39 години заради неверни показания на дете (видео)
Рики Джаксън
A A+ A++ A

57-годишният Рики Джаксън излезе от затвора след прекарани там 39 години заради убийство, не е извършил. Афроамериканецът беше оневинен от съда в Кливланд, Охайо.

През 1975 г., когато е едва на 18 години, Рики е осъден заедно с още двама души за убийство. Жертвата е Харолд Франкс, а арена на престъплението е магазин в града, славещ се с най-висока престъпност в САЩ.

Джаксън е осъден въз основа свидетелските показания на 12-годишния Еди Върнън, претендиращ, че е очевидец на убийството.

Върнън, който сега е на 53, се отказа от показанията си, признавайки, че фактически не е имало как да е свидетел на престъплението. В момента на убийството той се намирал в училищния автобус, откъдето наистина видял убийците, но не и лицата им.

По зла ирония на съдбата, Джаксън първоначално е осъден на смърт, но от екзекуция го спасява обстоятелството, че през 1978 г. щатът Охайо обявява смъртната присъда за незаконна.

Другите двама осъдени заедно с Джаксън - братята Рони и Уайли Бриджмън (на снимката горе) - също са на свобода. Всъщност, Рони е на свобода от 2003 г., тъй като тогава вече е бил излежал наказанието си.

#Кливланд #присъда #невинен #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"