Жители на В.Търново са готови на гражданско неподчинение

Жители на В.Търново са готови на гражданско неподчинение
Квартал "Асенов" във Велико Търново
A A+ A++ A

Жителите на квартал "Асенов" във Велико Търново са готови да обявят гражданско неподчинение, за да накарат общината и държавата да решат техните проблеми.

Най-старият квартал във Велико Търново е разположен в подножието на крепостите Царевец и Трапезица, и е най-посещаваното от туристи място в старата българска столица заради запазените средновековни улици.

"Нашите улици обаче са в дупки, от Трапезица падат скали в дворовете на къщите, а тирове се движат по тесните улици и пропукват фасадите, каза пред БНР Божидар Блажев. Минават тирове, които са по 40 тона, всичко се клати, а специално моята къща, значи три пъти досега се забиват тирове в нея.

Река Янтра често наводнява десетки имоти, защото рисков участък от коритото не е почистен, заяви Симеон Николов, чиято къща е на брега: "На всеки един малко по-сериозен дъжд заставаме на нокти - идва ли реката, да се евакуираме ли, при положение, че с минимално количество средства и една добра координация между община и държава, този проблем може да бъде решен. Да разширят коритото на реката, за да не ставаме ние микроязовир".

Инициативен комитет има намерение да съди държавата и общината за бездействие и да обяви гражданско неподчинение заради решението от години проблеми на квартала с 800 жители. 

#Велико Търново #Трапезица #Царевец #гражданско неподчинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници