Любо Пенев: Нямам информация да съм уволнен

Любо Пенев: Нямам информация да съм уволнен
A A+ A++ A

Не съм съгласен и не приемам критиките от хора, които не са играли организиран футбол, каза в емоционално интервю пред бТВ доскорошният селекционер на националния отбор по футбол Любослав Пенев. По думите му той нямал информация да е уволнен или сменен.

"При мен има йерархия, а не анархия. Има само един началник, това съм само аз. Прав, крив, дали успявам, не успявам, но това е начинът", обясни философията си Пенев.

Той направи кратки характеристики на опонентите си в ръководството на футболния съюз с цитати и описания:

"Започваме с изказване - мен ме е срам да гледам националния отбор (б.р. - има предвид изказване на Венцеслав Стефанов). Признавам, играхме слабо, не се представихме на нивото, на което се очакваше. Може би го е било срам, тъй като е нямало футболисти от неговия отбор в националния. Когато преди две години имаше футболист предполагам, че не го е било срам. Друг член от Изпълкома казва - аз не разбирам. След като не разбираш, може да ми говори за джипове, коли, мотели, интериорен пакет, цолаж на джантите (б.р. - визира Атанас Фурнаджиев). Но няма как тези хора да търсят медийното пространство и да правят оценки на моята работа. Не само той, но и другите, са лицемери, двуличници и т.н. Стигаме до третия човек - ще изброя пет човека. Един казва, аз не разбирам, имам икономическо образование. Тогава ти можеш да говориш за производство на хапчета (б.р. - визира Кирил Домусчиев), какъв цвят да бъде, размер, големина. Нали така. Аз съм го виждал в чужбина, той е много нисичък в чужбина, минава така лекичко, тихичко, промъква се. Няма нищо лошо. Аз не приемам тези, които никога не са се занимавали с футбол. Добре, браво на Домусчиев, отбор в Шампионска лига. Помагайте, спонсорирайте, но когато говорите за футбол, се консултирайте".

Не приемам и не съм съгласен тези хора да решават и определят политиката на футбола ни, категоричен е освободеният селекционер. Според него тези хора "не трябва да обелват думичка". За Домусчиев - "ти не знаеш какво означава кондиционна подготовка, какво е координация, вътрешен, външен. Това е сложна терминология за него".

За бившите си съотборници в националния отбор, сега негови шефове от БФС - Лечков и Костадинов, думите му прозвучаха с горчивина: "В миналото аз на тях съм им бил приятел, но те на мен - не. Те на мен не са ми приятели. Така че всеки да си знае мястото и гьола".

За Костадинов той отиде по-далеч: "През март 2007 година, ако не ме лъже паметта, прибирам се вкъщи, щракам каналите, и стигам до шоуто на Слави. Хоп, позната физиономия и Костадинов вътре. Дават му книга. И какво чета. Пожеланието "бади такав, какавто си". За три думички поредни имаме три правописни грешки. Ако не ме лъже паметта, ще се извиня. Тук темата е много сложна и тежка. Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен и без познание за поста, който заема във футболния съюз".

Така било и по-рано: "Какво да кажа за Емо. Не е лошо момче. Навремето го назначих за директор на ЦСКА. Идва в 11-12 часа, ама ние сме свършили 3/4 от работата. Вуцата беше казал, ако не отидеш да го събудиш, той ще спи три дни".

#Любослав Пенев #Йордан Лечков #Домусчиев #Емил Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"