Темата за банковата стабилност събира международни експерти в София

Темата  за банковата стабилност събира международни експерти в София
A A+ A++ A

Вместо да си раздават награди за 2014 година, банкерите ще се опитат да формулират нови подходи към тема №1 в своя бранш - банковата стабилност. Международна конференция под този наслов организира на 3 декември асоциация Банка на годината.

Темата за банковата стабилност е особено актуална днес в България, но това важи и за останалите страни членки на Европейския съюз, отбелязват организаторите.

Поканени са видни представители на бизнеса, банковите мениджъри, експерти от финансовите кръгове и анализатори.

Конференцията ще разгледа следните теми: проблеми на банките в европейските държави, начини и инструменти за решаване на тези проблеми, начини на провеждане и резултати от стрестестове, създаване на ликвидни буфери, използване на финасови инструменти тип T-LTRO, които са финансова подкрепа за бизнеса.

Учястниците ще потърсят отговори на няколко основни въпроса. Сами ли са българските банки пред предизвикателствата на растежа на съвременната европейска и световна икономика? Как влияе върху банковия сектор развитието на кризата в българската и европейските икономики? Могат ли банките да бъдат двигател на растежа? Какви са мястото и ролята на държавата за стабилността на икономиката и на банковата система?

Специални участници ще бъдат Софи Бертан-Хадживелчева - ръководител на “Държавна помощ за финансови услуги” в Генералната дирекция за конкуренцията в Европейската комисия,  Жоао Соарес – партньор в  Bain&Company Лондон, Антъни Робинсън – член на консултативния борд на Official Monetary and Financial Institutions Forum /OMFIF/, Петър Андронов – Главен изпълнителен директор и председател на УС на СиБанк, Владимир Каролев – финансов консултант.



#банки #стабилност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »