Митрополит спря хотелски строеж

Митрополит спря хотелски строеж
A A+ A++ A

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан спря строежа на хотел с гостилница на територията на манастира „Св. св. Константин и Елена” в едноименния морски курорт, пише Топ Новини. Причина за тази възбраната са множеството неясноти около документацията на проекта.

Партньори в начинанието са митрополията и частна фирма. Трябва да има яснота какво печели храмът, смята владиката. Важно е според него какви средства са необходими за завършването и как би се ползвал и управлявал хотелът.

„Юлиян Гендов и Данаил Добрев, представители на частната фирма и бивши епархийски съветници, са дали немалко средства за изграждането на хотела, но колкото са дали те, толкова е дала и Църквата, обяснява дядо Йоан. По тази причина той е отхвърлил молбата на игумена на манастира, отец Стоян Махлелиев, митрополията да изтегли 400 хил. лева заем, за да се довърши градежът.

По отношение на скандалните заменки на църковни имоти в местността Карадере и в землището на село Камен бряг, митрополит Йоан е категоричен, че те са ставали с одобрението на неговия предшественик. Ако някой се е опитал да го заблуди и това се докаже – ще си носи отговорността по силата на Устава, категоричен е митрополит Йоан.


#хотел #манастир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници