Преговорите по иранската ядрена програма са удължени до юли

Преговорите по иранската ядрена програма са удължени до юли
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Иран и световните сили не успяха да постигнат окончателно споразумение и удължиха преговорите до юли следващата година, предадоха световните агенции.

"Преговорите по иранската ядрена програма ще продължат, в рамките на 3-4 месеца ние разчитаме да създадем документ, който съдържа всички базови принципи по иранската ядрена програма, реализацията на които след това ще бъде предмет на технически консултации и разработки", заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС.

"В близко бъдеще е планиран пореден кръг преговори на ниво политически директори. Всички участници в „шесторката” и представителите на Иран са настроени да работят енергично, без каквито и да е паузи. Мисля, че днешната среща не се е състояла напразно и е отбелязала много важен етап в работата”, заяви Лавров.

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че Иран и световните сили ще продължат преговорите по иранската ядрена програма до 30 юни следващата година. Той допълни, че докато продължават преговорите Техеран ще получава около 700 милиона долара месечно от замразените си активи.

#иранска #ядрена #програма #Филип Хамънд #Сергей Лавров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"