Кубрат Пулев: Загубих заради моя грешка и лош шанс

Кубрат Пулев: Загубих заради моя грешка и лош шанс
Кубрат Пулев Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският боксьор Кубрат Пулев заяви, че неуспехът му на мача с Кличко, където загуби с нокаут в 5-ия рунд, се дължи на негова грешка и на липса на шанс. Кобрата даде пресконференция, съвместно с екипа си и представител на агенция "Зауерланд"

"Докъде късмет, докъде моя грешка, докъде шанс, но това в спорта го има...Никога през живота си не съм бил нокаутиран, винаги аз съм ги свалял. Мислех си, че съм дебелоглав и държа на удари, защото съм понасял много тежки удари в кариерата. Боксът е обратното на футбола, защото когато те боли, ти се усмихваш и се правиш, че нищо ти няма. Олюлявал съм се, изтръпвали са ми краката и главата, но никога не съм бил нокаутиран. Резки и точни удари ми нанасяше, но това е най-важното, това поваля човека. Значи все пак държа на бой.", коментира Пулев, цитиран от Би Ти Ви.

Според него, народопсихологията ни е да мислим отрицателно.

"Ние си имаме този негативизъм. Хората около мен се чудят на всичко, научете се да го приемате. Ние като народ и народопсихология сме и малко чуждопоклонници. Мисля, че с времето това ще го преодолеем, но дано сме живи да го видим.", заяви Кубрат Пулев.

Той обясни, че тактически шансът не е бил на негова страна.

"Тактиката е една, но в движение се променя. Аз исках да си играя моята игра, но един от мръсните номера беше, че рингът беше по-малък и по-мек, което го направиха от лагера на Кличко. Това ни го казаха няколко часа преди мача. Исках да финтирам, че ще играя с крака, да бягам и затова направиха ринга мек. Но ги финтирах, аз исках да играя само напред, да се бия. Може би трябваше по-рано да го направя, въпреки крошетата в първия рунд. Може би в третия и четвъртия рунд трябваше да тръгна по-брутално напред, което го умея, но не го сторих и това ми беше грешката.", коментира боксьорът.

#Кубрат Пулев #Пулев #Кобрата #Кличко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »