Предстои пълна ревизия на енергетиката, заяви ресорният министър

Предстои пълна ревизия на енергетиката, заяви ресорният министър
Теменужка Петкова, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пълна ревизия в енергетиката предстои с цел преодоляването на финансовия недостиг в сектора, необходимостта от постъпване на свеж паричен ресурс в енергийната система и разрешаване на задлъжнялостта на дружествата. Това заяви новият ресорен миинистър Теменужка Петкова на първото заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество в рамките на мандата на настоящото правителство.

Според нея през годините са взимани редица неправилни решения в българската енергетика, довели до натрупването на дефицита в отрасъла. Когато бъде налице реалната картина за състоянието на енергетиката у нас, незабавно ще се приложат неотложните реформи за разрешаване на дисбаланса в системата, добави Петкова.

В рамките на Браншовия съвет бе обсъдено и финансовото и икономическото състояние на въгледобивните предприятия в страната. Предложени бяха мерки за нормализиране на работния процес в мини "Марица Изток" и мина "Черно море" – Бургас, за да се гарантира ритмичното изплащане на трудовите възнаграждения на работниците от въгледобивните дружества.

Министърът на енергетиката изрази увереност за бъдещата работа на Браншовия съвет и заяви, че ще разчита на открития диалог при вземането на решения за стабилизиране на сектор "Енергетика".

#Теменужка Петкова #енергетика #тристранно сътрудничество #мини #Марица Изток #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"