Ахмед Муса Ахмед и още петима са обвинени за проповядване на антидемократична идеология

Ахмед Муса Ахмед и още петима са обвинени за проповядване на антидемократична идеология
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу Ахмед Муса Ахмед за участие в група, подстрекаваща към война и за налагането на антидемократична идеология.

Обвинения ще бъдат повдигнати и на още петима от задържаните при мащабната акция от ДАНС. Мярката "задържане под стража" на Ахмед е удължена на 72 часа, потвърди адвокатът му Елвира Панкова.

"В рамките на тези 72 часа ще видим дали прокурорът ще внесе искане за взимане на постоянна мярка, която обаче има правото да вземе само съда, добави тя. Предполагам, че ще бъдат повдигнати обвинения на още 5-6 души. Ахмед не се признава за виновен и ми обясни, че няма отношение към това, в което го обвиняват".

Пред сградата на полицията продължава струпването на роднини, които чакат информация. Тази сутрин в джамията "Абу Бекир" мина традиционната молитва. Обстановката в квартал "Изток" е спокойна, засиленото полицейско присъствие остава. Освободените отказаха да коментират подробности, но техни близки споделиха, че при престоя им в ареста не е имало полицейски натиск над тях.

В Пазарджик вчера бяха арестувани общо шестима души – петима мъже и една жена, в хода на действията на властите срещу проповядването на антидемократична идеология.

#Пазарджик #обвинение #прокуратура #Ахмед Муса Ахмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »