Цацаров иска нов Наказателен кодекс

Цацаров иска нов Наказателен кодекс
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска нов Наказателен кодекс. Той участва в дискусията по предложения от Министерство на правосъдието проект на Актуализирана стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, проведена в сряда.

Цацаров застана зад позицията на прокуратурата за смели реформи, като освен това апелира за нов Наказателен кодекс. Корените на сегашния могат да се проследят до 1968 г. „Обединяването на съществуващите проекти трябва да е резултат не на публична обществена дискусия, а резултат от много сериозна, тиха и внимателна само експертна работа”, уточни обвинител №1.

На обсъждането бившият вицепремиер Зинаида Златанова каза: „Не знам дали сте виждали досега да има такъв консенсус между бивши министри, но ние сме единомишленици. Най-важното е, че стратегията е единствената, в която са отчетени изцяло вижданията на магистратската общност”.

Припомняме, че във вторник ведомство излезе с неочаквано смели предложения за промени, сред които децентрализация на държавното обвинение, разделяне на инспектората към ВСС на съдийска и прокурорска колегия и пряк избор на съдебни кадровици.

#Сотир Цацаров #прокуратура #Зинаида Златанова #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"