Безредици и в Лос Анджелис: Арестуваха 130 протестиращи

Безредици и в Лос Анджелис: Арестуваха 130 протестиращи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Протестите в американския град Фъргюсън отново продължиха цяла нощ заради решението на съда да не бъдат повдигани обвинения срещу полицая, застрелял тъмнокожо момче през август. Демонстрациите обхванаха и Ню Йорк, Вашингтон и Лос Анджелис. 

В Ел Ей бяха задържани 130 демонстранти. Протестите в продължение на няколко часа се проведоха в близост до магистрали, полицейски управления и улици. Активистите опитаха да блокират магистралите 110 и 101. Те скандират "Няма да има съдебен процес, няма да има мир", настоявайки за наказание на полицая Дарън Уилсън, застрелял през лятото в градчето Фергюсън 18-годишното чернокожо момче Майкъл Браун.

В резултат на сблъсъците между демонстранти и полицейски служители е бил ранен един човек.

Междувременно, над 2 000 войници от Националната гвардия бяха изпратени в Сейнт Луис, за да предовратят втора нощ на бунтове и грабежи, пише вестник Haaretz. 

Президентът Барак Обама заяви, че задействаната федерална проверка по случая със стрелбата срещу 18-годишния Майкъл Браун, ще бъде навременна и точна, въпреки че полицаят Дарън Уилсън, който уби момчето, неколкократно заяви, че съвестта му е чиста.

Припомняме, че бунтовете във Фъргюсън започнаха в понеделник вечерта, след като беше обявено, че белият полицай няма да бъде съден за убийство. Стотици жители на градовете, предимно афроамериканци, излязоха на улиците, за да протестират срещу това решение. Действието бързо прерасна в масови безредици с погроми, палежи, грабежи и стрелба.

 

#Лос Анджелис #Фъргюсън #Майкъл Браун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"