Кадрови рокади по върха на държавната енергетика

Кадрови рокади по върха на държавната енергетика
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Промени са извършени в ръководствата на редица държавни енергийни дружества. Те са направени с решение на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг. От поста изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания” ЕАД е освободена и Екатерина Истаткова. На нейно място е избран Петър Илиев, който и преди е бил част от ръководството на енергийното дружество.

В новия ръководен екип на „Електроенергиен Системен Оператор” ЕАД влизат Иван Йотов, Димитър Вълчанов и Милко Милков.

Георги Христозов и Георги Златев са освободени от Съвета на директорите на „Мини Марица-изток” ЕАД. На тяхно място, в ръководството на държавното въгледобивно предприятие влизат Диян Червенкондев и Николай Диков. Червенкондев беше един от активните депутати на ГЕРБ по време на 41 НС.

Андон Андонов запазва позицията си в борда на директоритре на „Мини Марица-изток“ ЕАД. След провеждане на заседание на Съвета на директорите ще бъде избран изпълнителен директор на дружеството.

В държавната ТЕЦ „Марица Изток 2“ ЕАД за член на Съвета на директорите е избран Диян Димитров, който заменя Михаил Митков.

"Промените в ръководствата на държавните дружества от енергийния сектор целят подобряване на тяхното управление и стабилизиране на финансовото им състояние", посочват от БЕХ.

#Български енергиен холдинг #Мини Марица-изток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"