Лудогорец и Ливърпул завършиха наравно в голов трилър

Лудогорец и Ливърпул завършиха наравно в голов трилър
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отборите на Лудогорец и Ливърпул завършиха при резултат 2:2 на стадион "Васил Левски" в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Инфарктното равенство се осъществи с типичния късен гол на Лудогорец, с който българският шампион си осигури точка в мача.

Дани Абало откри резултата в 3-тата минута след силен удар на Марселиньо, който вратаря на Ливърпул отрази. Груба грешка и неразбирателство между Козмин Моци и Владислав Стоянов дадоха възможност на нападателя на Ливърпул Рики Ламбърт да изравни резултата за 1:1 в 8-мата минута. В 37-мата минута след бърз пробив и точно центриране на Рахийм Стърлинг, Джордан Хендерсън успя да засече топката и я прати във вратата на Стоянов. В 88-мата минута след поредното центриране от ъглов удар Георги Терзиев успя да засече топката с глава след разбъркване. По този начин централният защитник възстанови равенството и направи резултата 2:2. 

Двата отбора играяха равностойно и си поделяха владението на топката. Лудогорец беше малко по-опасен от своя съперник и за пореден път показа класа достойна за европейските клубни турнири. Все пак пробивите на Рахийм Стърлинг и бързите подавания на Стивън Джерард създаваха големи проблеми на защитата на българския първенец.

Наставникът на Лудогорец, Георги Дерменджиев сподели впечатленията си от двубоя след мача: "Изключително добър мач за Лудогорец ! Това все пак е Ливърпул, не Каспичан."

След този двубой Лудогорец и Ливърпул прибавят по 1 точка към актива си, но остават с по 4 точки. Отборът на Базел е на второ място с 6, а този на Реал Мадрид на първо с пълен актив от 15 точки. Именно последните два отбора играха заедно и испанският отбор победи с 1:0.

#Лудогорец #Ливърпул #Шампионска лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »