Кипър осъди българин, ограбил банка, на 5,5 години затвор

Кипър осъди българин, ограбил банка, на 5,5 години затвор
A A+ A++ A

Пет години и пет месеца зад решетките е присъдата, която получи 25-годишният Иван Митев от съда в Ларнака. Той бе признат за виновен заради обир на банка и притежание на неогнестрелно оръжие, съобщи Кипърската информационна агенция. Присъдата е произнесена в четвъртък.

По информация на "Български новини", Митев е взел 22 000 евро, като впоследствие се оказва, че, за да заплаши служителите, е използвал пистолет-играчка за играта Paintball. Той бе обвинен в незаконно притежание и прехвърляне на огнестрелно оръжие и незаконно притежаване и транспортиране на взривни вещества. Според фактите по делото, на 22 август тази година, около 12.55 ч., неизвестен мъж, с покрити с качулка глава и лице, облечен с черна риза с дълъг ръкав, сини гащета с бели ивици отстрани, висок около 1.85 - 1.90 м, е влязъл в клона на банката.

Той е насочил оръжие към тримата служители - касиери и на развален английски език е поискал парите. Длъжностните лица са му предоставили около 22 000 евро, след което мъжът е тръгнал пеш по улицата. В хода на разследването полицията идентифицира заподозрения чрез описанието, дадено от банковите служители, по записите от системата за видеонаблюдение, както и от четирима очевидци, които са го видели да се движи по конкретната улица преди и след извършването на грабежа.

Заподозреният бе арестуван на 30 август, след като полицията провежда акция в дома му в Менеу, където е открита голяма част от парите - 14 490 евро, както и други доказателства, уличаващи го в обира. В съда задържаният е признал за извършения грабеж.

#арест #Кипър #обир #банка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"