Трябва ни стратегия за борба с тероризма, отсече Писанчев

Трябва ни стратегия за борба с тероризма, отсече Писанчев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има опасност от радикален ислям, защото има конфликт, който се разраства, заяви председателят на ДАНС Владимир Писанчев пред журналисти в парламента след изслушването му в НС в четвъртък. „Имаме реална заплаха, с която трябва да бъдем много внимателни. В момента конкретни заплахи за държавата няма”, обяви той.

По думите му, като цяло обстановката се напряга с всеки изминал момент и държавата трябва да реагира – институционално и законодателно. „ДАНС сама по себе си не може да се противопостави на тази заплаха, както и останалите специални служби. Нуждаем се от анализ на ситуацията и стратегия”, заяви още Писанчев.

На въпрос дали е щяло да има по-голям ефект, ако операцията е била забавена, според Писанчев единствено би довела до събиране на повече доказателства. „Но мисля, че имаме достатъчно. Освен това имаме доста материал за анализ”, обясни той. „Не мога да навлизам в подробности. Бях обвинен за това в НС. Има следствие, вече е на ход прокуратурата. Не мога да давам прекалено много подробности”, каза още Владимир Писанчев.

Той посочи, че е обяснил пред народните представители всичко за операцията. „Задаваха ми най-различни въпроси, най-различни мнения, противоположни. Бях обвинен в лаконичност. Мисля, че всеки имаше възможност да изкаже мнението си”, коментира той. Писанчев добави, че е направил всичко възможно да убеди депутатите за необходимостта от тази акция.

#НС #ДАНС #Владимир Писанчев #Ахмед Муса Ахмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"