Съпругата на Ахмед Муса носи бурка от пет години

Съпругата на Ахмед Муса носи бурка от пет години
Над 40 адреса са претърсени при съвместната акция на ДАНС и прокуратурата, при която бе задържан Ахмед Муса. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В квартарла в Пазарджик на арестувания духовен водач Ахмед Муса Ахмед все повече жени слагат бурки. С подобно облекло е и жената на арестувания ходжа Анка.

„Защото Бога иска така да се обличам, мен не ме интересуват хората, мен ме интересува Бога, Бог как иска и аз все така направя", казва съпругата на Ахмед Муса.

Анка ходи с бурка от пет години, присъства по пет пъти на ден на молитвите в меджита и отрича слуховете, че взима много пари за това.

„Всичко е лъжа, няма такива работи, никой нищо не плаща, аз искам, аз ги обличам заради Бога, обичам Бога.", твърди Анка.

Междувременно стана ясно, че Ахмед Муса Ахмед снабдявал с религиозни книги и ромите от Асеновград. От няколко месеца местните, начело със своя ходжа Стефан, пътували всяка събота до Пазарджик, за да слушат проповедите на Ахмед, съобщава „Дарик“.

Клип, на който се вижда и арестувнаният ходжа, става обект на полицейска проверка преди няколко месеца. Клипът е направен по време на Байрама и в него участват дори деца. На кадрите се виждат хора, които крещят „Аллах акбар" на улиците в махалата. Полицаите не откриват нередности с участниците в него.

„Това редно ли е - с автомати да дойдат да плашат децата, ние снощи да отиваме куршум да леем, това редно ли е, не е ли против държавата?", пита жителка на квартала.

#Ахмед Муса Ахмед #Пазарджик #Анка #Асеновград #Муса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници