Георги Христов представи новия си албум в зала 1 на НДК

Георги Христов представи новия си албум в зала 1 на НДК
Снимки: GH Production
A A+ A++ A

Георги Христов представи в зала 1 на НДК всички песни от новия си албум „Изгарям”. Пред няколко хиляди разгорещени почитатели изпълнителят редуваше балади и денс парчета.

Според почитатели и специалисти новият проект е стъпка в професионалното развитие на българска звезда - заради различните аранжименти и начин на пеене.

Ключов момент в шоуто бе изразената от Георги Христов гражданска и личностна позиция чрез реверанс към негов стар авторски хит, който е бил забранен и неиздаван в албум – песента „Кой каквото прави, за себе си го прави”. Той е написал нов текст, третиращ все по-актуалния проблем за склонността на една немалка част от медиите в България да изграждат в жълти цветове нереални образи на публични личности и събития, да бъдат дребнави и низки, да извършват подмяна на дневния ред и да експонират незначителни теми за сметка на отговорността им да представят истината за важните факти:

„Сайт отварям, виждам свойто име. Гледам, мигам… не вярвам на очите - пак започнали са със лъжите. Хора, щом животът ми за вас е интересен,  абонирайте се бързо за „жълта” преса. Истината е съвсем далеч от нея – собствения си живот живея, за да пея…”

Нови за софийската публика бяха заглавия като „Безумна нощ”, „Много причини има”, „Души”, „Искам само” и "смъртоносната” балада „Сбогом” – песен, с която започва новият албум на Георги Христов.

На бис прозвуча и "Camino", позната от репертоара на Лили Иванова. Жоро обясни, че винаги е искал да изпее тази песен, като припомняйки, че за първи път у нас тя е представена от Ирина Чмихова.

Последваха продължителни аплодисменти, с които почитателите го извикаха седем пъти на бис...



След галаконцерта в София Георги Христов ще пее, само след седмица – на 2 декември, в Дома на културата „Борис Христов” в Пловдив. След него певецът ще се срещне с почитателите си във Варна, където на 11 декември ще представи коледната си програма във Фестивалния и конгресен център. И в двата града певецът гостува за втори път със свой концерт през тази година, като първите бяха в рамките на националното му турне.

В началото на 2015 г. Георги Христов започва турне в САЩ и Канада. Сред градовете, включени в тура, са Чикаго, Лас Вегас, Тампа, Детройт, Ванкувър, Калгари, Торонто и Монреал. Предстои уточняване на пълната програма и конкретния график на събитията. Организатор е фондация "Експертни инициативи".

#музика #концерт #Георги Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »