Нашествие: Имигрантите на Острова скочиха с 40%

Нашествие: Имигрантите на Острова скочиха с 40%
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания преживява истинско нашествие на имигранти предимно от Европейския съюз и най-вече от Румъния. По последните официални данни имиграцията на Острова за първата половина на годината е скочила с повече от 40%. 

Разликата между броя на имигрантите и емигрантите е достигнала 260 000 души, като през предходните 12 месеца тя е била 182 000 души, показват данните на британското статистическо бюро. От общия брой подадени от имигранти документи 103 900 са от румънци. 

Британският премиер Дейвид Камерън обеща да сведе общата имиграция годишно до под 100 000 души. Очаква се той скоро да обяви промените спрямо правилата за миграция в ЕС, за да затрудни достъпа на имигрантите до социални помощи и да ограничи свободата на движение.

Министърът по имиграцията и сигурността Джеймс Брукшир каза, че е "малко вероятно" целта от 100 000 имигранти годишно да бъде постигната преди парламентарните избори през май. Според него докладът показва, че има намаление на пристигащите хора от държави извън ЕС.

Преди дни статистическата служба на Острова излезе с данни, че българите и румънците, пристигнали на работа във Великобритания, са достигнали нов рекорд от 167 000 души.

#Дейвид Камерън #имигранти #Великобритания #Острова #ЕС #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »