ЕС разширява санкциите срещу сепаратистите в Украйна

ЕС разширява санкциите срещу сепаратистите в Украйна
Проруски сепаратисти в Украйна Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Представителите на страните от ЕС се споразумяха за налагане на санкции на още 13 представители на сепаратистите в Донбас, Украйна. В „черния списък“ влизат и пет организации, предаде Ройтерс.

Списъкът със санкционираните лица ще бъде оповестен в събота. Официалната причина за разширяването на списъка е участието на санкционираните лица в украинската криза, ствърди близък до Ройтерс дипломатически източник. Включените в списъка имат забрана за влизане в страните от Европейския съюз, а активите им на територията на ЕС ще бъдат замразен.

В края на април Евросъюзът въведе санкции срещу ръководителя на парламента на самопровъзгласилата се Донецка народна република Андрей Пургин и вицепремиера Денис Пушилин.

Единствено Русия признава резултатите от изборите, проведени в началото на ноември, в контролираните от проруските сепаратисти Донецка и Луганска област. След изборите на 2 ноември Александър Захарченко стана държавен глава в Донецк, а в Луганск – Игор Плотницкий. Брюксел предупреди, че провеждането на изборите ще стане повод за нови санкции, тъй като те са "незаконни и нелегитимни".

#ЕС #Донецк #Русия #Донецка област

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"