Приоритети на българското председателство на ЕС - работни места и дигитална икономика

Приоритети на българското председателство на ЕС - работни места и дигитална икономика
Меглена Кунева Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на председателството на Европейския съюз през 2018 г. България ще акцентира върху растежа и работните места, включително и през развитието на дигиталната икономика. С Естония и Великобритания сме заедно в триото председатели и именно това може да ни обедини. Дигиталната икономика е онази неизползвана ниша, която може да вдигне икономиката на ЕС, както в старите държави-членки, така и в новите, заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева на конференция, посветена на бъдещето на Европа и организирана от британското посолство.

България ще постави фокус и върху разширяването и подкрепата за съседните ни страни. Ние имаме отговорност към нашите съседи от Западните Балкани и практичен интерес те да са членове на ЕС – както икономически, така и по отношение на сигурността, посочи още Кунева.

Според Кунева сключването на споразумения за свободна търговия между ЕС и други страни, в това число и САЩ, ще отвори много възможности за икономиката на България. Тя беше категорична, че те трябва да бъдат сключени така, че да се съблюдават високите критерии на ЕС по отношение на безопасността и социалната защита.

 

#Меглена Кунева #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"