Таблетът на Jolla продължава да печели подкрепа

Таблетът на Jolla продължава да печели подкрепа
A A+ A++ A

Финландската компания Jolla, която наскоро обяви плановете си за създаване на таблет с операционната система Sailfish OS, продължава да набира подкрепа за идеята си. Кампанията в платформата за споделено финансиране IndieGoGo успя за часове да изпълни целта за привличане на 380 000 долара и вече може да се отчете с над 1 270 000 долара.

Заедно с това компанията обяви, че ако парите се увеличат те ще позволят към устройството да бъдат добавени нови функции. При достигане на 1 500 000 долара таблета ще получи microSD слот, а при 1 750 000 долара ще бъде включена функция за едновременна работа с две приложения (подобно на Windows 8). При 2 500 000 долара ще бъде отключена опцията за 3.5G безжичен модем за мобилен интернет.

Компанията предлага и пакет Micro-Distributor StarterKit на обща стойност 3 499 долара, който съдържа 20 таблета с отстъпка от крайната цена (249 долара) около 30% и промоционални материали. Интересно е, че според Jolla кампанията не е създадена с цел финансиране на проекта, а като начин за ангажиране на базата от фенове и стимулиране на потребителите да гласуват за функции с участието си. Таблетът все още може да бъде закупен за 209 долара с доставка през май 2015 година, а кампанията ще продължи до 9 декември.

Източник: IndieGoGo

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »