Цветното предизвикателство на Lenovo Vibe X2

Цветното предизвикателство на Lenovo Vibe X2
A A+ A++ A

Българските продажби на Lenovo Vibe X2 започнаха наскоро и устройството се появи не само в предложенията на Telenor, но и в представителния магазин на Lenovo в София, където скоро ще може да бъде намерено и в червен цвят. Междувременно компанията организира представяне на смартфона, на което успяхме да прекараме повече време с него. На живо Vibe X2 е още по-впечатляващ, за което основен принос има специалния дизайн на корпуса. Оцветен е в няколко различни цвята, което създава илюзията, че устройството е изградено от няколко слоя. Ефектът е много добър и определено отличава модела от останалите предложения на пазара.

Изненадва и теглото или по-точно липсата на такова. Lenovo Vibe X2 е с батерия с капацитет 2300 mAh, което вероятно има принос за ниското тегло (120 грама), но ако това ви се струва недостатъчно винаги може да добавите специална външна батерия с капацитет 2100 mAh, която се прикрепя към телефона като своеобразен допълнителен слой и се свързва чрез пиновете върху задния панел. Тази добавка се предлага само в бяло и е на цена около 70 лв. Друго допълнение за задния панел е безжичен високоговорител с технология на JBL за около 100 лв. Той е снабден с бутон за управление и може да се постави под ъгъл, за да служи като поставка за телефона.

Lenovo Vibe X2 използва осемядрен чипсет MediaTek 6595m с две групи от по 4 ядра с честота 2.0 GHz и 1.69 GHz и има 4G LTE възможности. Предлага 5” full HD дисплей с много добро качество от това, което видяхме, и е снабден с 2 GB RAM и 32 GB вградена памет. Двете камери са с резолюция 13МР и 5МР, което означава, че е особено подходящ и за селфи снимки – те се улесняват и от опциите за заснемане с мигване, махване с ръка и т.н.. Операционната система е Android 4.4 с допълнителния интерфейс на Lenovo, който видяхме и в модела Vibe Z2 Pro.

На събитието научихме, че в самото начало на следващата година в България ще се появи и друг интересен смартфон на компанията – представения в началото на месеца Lenovo Sisley S90. Вече писахме за устройството, когато в интернет се появиха предварителни снимки, разкриващи поразителната прилика с iPhone 6. Сред техническите характеристики са 5" Super AMOLED с HD резолюция, четириядрен чипсет Snapdragon 410 с честота 1.2GHz, 1GB RAM, 16GB вградена памет, работа с 2 SIM карти, NFC възможности и батерия с капацитет 2300 mAh. Основната камера е с резолюция 13МР, а предната е 8МР. Lenovo Sisley S90 очакваме в България на цена 600 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »