НСИ: По-високи цени на ток, парно и в добивната промишленост

НСИ: По-високи цени на ток, парно и в добивната промишленост
Снимка: www.plovdiv-online.com
A A+ A++ A

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през октомври 2014 г. е с 1.2% над равнището от предходния месец. Увеличение на цените е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.2%, и в добивната промишленост - с 0.1%, докато в преработващата промишленост е отчетен спад - с 0.4%, съобщиха от Националния статистически институт.

В преработващата промишленост намаление на цените през октомври 2014 г. спрямо предходния месец се наблюдава при производството на хранителни продукти, при производството на тютюневи изделия, при производството на химични продукти и при производството на изделия от други неметални минерални суровини - по 0.2%, а нарастване е отчетено при производството на компютърна техника, електронни и оптични продукти - с 0.7%.

Индексът на цените на производител на вътрешния пазар през октомври 2014 г. нараства с 0.8% в сравнение със същия месец на 2013 година. Цените нарастват при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 2.8%, докато намаление на цените е регистрирано в добивната промишленост - с 2.1%, и в преработващата промишленост - с 0.1%.

Намаление на цените в преработващата промишленост през октомври 2014 г. спрямо октомври 2013 г. е отчетено при производството на хранителни продукти - с 2.0%, при производството на химични продукти - с 1.6%, и при производството на текстил и изделия от текстил, без облекло - с 1.3%. Нарастване на цените се наблюдава при: производството на тютюневи изделия - с 8.2%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 3.7%, и производството на лекарствени вещества и продукти - с 2.8%.

#Националния статистически институт #разходи #приходи #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"