Лондон реже социалните помощи

Лондон реже социалните помощи
Дейвид Камерън. Снимка ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания планира да ограничи правото на имигрантите от Европейския съюз да се възползват от щедрата социална система и да получават помощи. Условието за социална помощ ще бъде чужденците да са живели четири години на Острова. Това заяви премиерът Дейвид Камерън по време на представяне на новия план на правителството за имиграцията от ЕС.

Камерън бе категоричен, че промяната в условията ще бъде включена в пакета от предложения за предоговаряване на членството на страната в Евросъюза. Планът ще проработи, ако консерваторите останат на власт след изборите през май 2015 г.

Условия ще има освен за получаване на пари от държавата, и за ползването на общински жилища и детски надбавки. Проучване е показало, че деца на имигранти получават детски, но не живеят в страната. Тази практика ще бъде изкоренена.

„Ще преговарям за ограничаване на имиграцията от ЕС и ще поискам задължителното предоговаряне на реформата в социалната система”, категоричен е Дейвид Камерън.

Според анализатори планът ще засегне най-бедните работещи имигранти, които няма да могат да претендират за настаняване в общински жилища или да се възползват от данъчен кредит през първите четири години.

#Великобритания #имигранти #Дейвид Камерън #Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"