Слави Бинев подпали мрежата

Слави Бинев подпали мрежата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изборът на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура подпали социалните мрежи и макар в Народното събрание да бистрят вече други теми, този кадрови въпрос започва да изпъква в коментарите.

"Нека да започне работа и тогава ще видим", каза пред Novinite.bg директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Според него се вдига напразен шум, председателят има предимно организационни функции - не той ще взима решенията.

Не мислят обаче така представители на артистичните кръгове. Бурните им реакции в социалните мрежи вече достигат интонациите от периода "Кой".

"...Точно за културата да отговаря Слави е прекалено. Но за друго какво става? За човека трябваше да се намери пост. Вярно тъщата му е директорка на университетска библиотека, може нещо да му обясни. Но културата е и много други неща. ще стане интересно", разсъждава във форума подписал се като Миша.

Анализатори предупреждават, че спонтанното недоволство от този избор ще повлияе върху рейтинга на цялата коалиция Патриотичен блок, където Бинев влезе със своята организация ГОРД.

"Да се възмущаваш от кандидатурата на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната, а след това да предложиш Слави Бинев за шеф на комисията по култура, си е чисто ходене по голяма нужда. За този резил пряка отговорност носят Каракачанов и Симеонов", смята Тома Биков, политически анализатор.

Не толкова фактът, че постиженията на депутата са основно в спорта, колкото борческите му прояви от първите години на прехода дават храна на недоброжелателите му.

Слави Бинев е многократен шампион по таекуондо на България, балкански и европейски шампион, треньор и съдия по този атрактивен спорт. По стъпките му в тази пътека крачи синът му Калоян.

Повече обаче се коменткира погромът в "Дескрим", нескончаемите дела на Бинев с боса на ВИС2 Жоро Илиев след бой в чалготеката БИАД. Архонтството на Слави Бинев е друга тема със скандален привкус.

 

Слави Бинев със съпругата си Мария и петте си деца  - каква по-добра композиция за коледна картичка?

Този ПР обаче едва ли ще впечатли онези, които са готови да отхвърлят дори авторитета на владиката Галактион за това, че употреби архиерейското си право и въведе в чин архонт амбициозния политик (не тук все пак, а в Рим).

 

 Какво следва? Ще видим. Социалният опит от последно време сочи, че търпението се е превърнало в дефицитна стока.

 "Против съм Слави Бинев като марка, защото тя създава изключително лош имидж на културата. Ако той остане шеф на парламентарната комисия по култура и медии, което е цинична провокация, ще пиша до ЕК и до ЕНП, че у нас културата се дискриминира", заяви пред "24 часа" председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

Актьорът хвърли ръкавица към шефа на комисията, която ще кове законите в областта на културата - той попита какво е направил Бинев като евродепутат, за да осигури еврофинансиране за културата ни, и го предизвика да му покаже 10 свои билета за театър, опера и балет от последните 10 дни.

 

 

#Слави Бинев #комисия #председател #култура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"