120 души загинаха, 270 са ранени, при атентат в Нигерия

120 души загинаха, 270 са ранени, при атентат в Нигерия
Снимка: ЕПА/БГНЕС, Архив
A A+ A++ A

Най-малко 120 души загинаха, а други 270 са ранени,  при бомбен атентат в голямата джамия на севернонигерийския град Кано. В момента спасителните екипи се опитват да изяснят точния брой на загиналите и ранените хора, предаде АФП.

Двама атентатори се взривиха по време на петъчната молитва, трета бомба избухна пред джамията, където е имало много хора, а петнайсетина въоръжени мъже стреляли по хората, бягащи от взривовете. Четирима от стрелците са убити от тълпата, останалите нападатели успели да избягат, съобщава "Евронюс".

Все още никой още не е поел отговорност за нападението, но се подозира, че е дело на сунитското джихадистко движение "Боко Харам"

През август водачът на ислямистката въоръжена групировка "Боко Харам" Абубакар Шекау обяви създаването на "ислямски халифат" в Гвоза, североизточна Нигерия.

По думите на ислямисткия лидер Гвоза "вече няма нищо общо с Нигерия".

"Боко Харам" е радикална ислямистка групировка, активна в Нигерия. Бойците и се борят срещу западния начин на живот и станаха известни, след като през април отвлякоха стотици нигерийски момичета. 

#Нигерия #Кано #атентат #джамия #Боко Харам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници