Руски военни кораби преминаха Ламанша

Руски военни кораби преминаха Ламанша
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

НАТО потвърди, че в петък руски бойни кораби са навлезли в Ламанша, но опроверга информацията на руските медии, че те са част от военно учение, предаде "Войс ъф Америка".

 „По наша информация корабите са преминавали оттам и са били забавени от метеорологичните условия. Те не участват в учения, както някои руски медии съобщиха”, заяви подполковник Джей Янсен, който даде да се разбере, че Алиансът е осведомен за присъствието на руските кораби в протока.

По-рано руският Северен флот съобщи, че четири руски военни кораба се намират в международни води в залива на Сена и чакат бурята да премине. Те са били съпроводени от британски патрулен кораб през Доувърския проток.

„Четири руски военни кораба преминаха през Доувърския проток от Северно море в Ламанша в съответствие с международното право. Корабите бяха съпроводени от британския „Tyne”, се казва в съобщение на британското министерство на отбраната.

От британското министерство на отбраната съобщиха, че руските кораби „са се държали на страна от териториалните води на Обединеното кралство”.

#Ламанша #руски кораби #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници