Иван Костов отказа да участва в Националното събрание на ДСБ

Иван Костов отказа да участва в Националното събрание на ДСБ
Иван Костов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият лидер на ДСБ Иван Костов няма да участва в Националното събрание на партията. Причината е, че е вън от политиката и не желае присъствието му на съвета може да се изтълкува като влияние върху решенията на ръководството.

"Реших да не участвам повече на национални събрания на ДСБ, макар да обещах за последното. Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен.", написа Иван Костов на страницата си във Фейсбук.

"Не се побира в представите ми ролята на фалшив ентусиаст. Ако кажа честно мнението си, може и да навредя. Поради това ще споделя само следното: ДСБ опря на границата на само разрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия.
Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск", каза още Костов.

ДСБ ще проведе в събота Национално събрание в НДК. На конгреса се очакват 750 делегати от цялата страна. Според устава на партията, такова заседание се свиква задължително след парламентарни избори.

В дневният ред са включени избор на нови членове на националното ръководство и утвърждаване състава на Национален изборен щаб. 

#Иван Костов #Костов #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"