Парното в София няма да поскъпва, увери Фандъкова

Парното в София няма да поскъпва, увери Фандъкова
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма да се промени цената на парното отопление заради блокираните в Корпоративна търговска банка (КТБ) средства на „Топлофикация" - София. Това увери пред журналисти в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя определи като политическа спекулация твърдението, че ще има увеличение на парното в столицата. Тя е категорична, че няма нищо общо между блокираните средства и цената, която се определя от ДКЕВР.

Столичният кмет увери още, че „Топлофикация"-София работи и гарантира сезона. По думите й, новото ръководство е направило така, че по никакъв начин блокираните в КТБ средства да не се отразят на отоплителния сезон.

Дружеството плаща текущите си сметки към „Булгаргаз", както и текущите си разходи, посочи още Йорданка Фандъкова. Блокираните разходи са се отразили само на част от капиталовата програма.

„Топлофикация"-София отоплява над 430 000 абоната и над 1.5 млн. софиянци. Фирмата има огромни дългове към Българския енергиен холдинг (БЕХ), които възлизат на 319 милиона лева, като в сравнение със същия период на миналата година тази сума е скочила с над 130 млн. лв., показват официалните данни за първото полугодие на 2014 г.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова присъства в неделя на Божествена литургия в храма „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" по повод 100-годишнината от освещаването му. Тя получи орден „Св. Ефросиния Московска".

#Йорданка Фандъкова #София #топлофикация #ДКЕВР #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »