Путин: Русия не може да продължи "Южен поток" заради България

Путин: Русия не може да продължи "Южен поток" заради България
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия не може да продължи реализацията на „Южен поток”,  заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция в Анкара, предаде ИТАР-ТАСС.

„Отчитайки това, че до този момент не сме получили разрешение от България ние смятаме,че Русия не може да продължи реализацията на този проект. Имам предвид, че сега трябва да започне строителството на тръбопроводната системата в Черно море. Ние не можем да започнем строителството в морето докато не сме получили разрешение от България” – заяви руският президент. 

Руският президент смята, че позицията на ЕС спрямо на „Южен поток” е неконструктивна. Затова потоците на енергоресурсите ще бъдат пренасочени към други региони и по други проекти. 

Владимир Путин пристигна на официално посещение в Турция в неделя. Той бе посрещнат от турския си колега Реджеп Ердоган в столицата Анкара. Срещата се провежда при изключителни мерки за сигурност. 

Срещата между двамата, която продължи три часа,  се проведе в новата разкошна резиденция на турския президент “Белият дворец”, която е по-голяма от Кремъл и Версай. Заради огромните разходи по построяването ѝ опозицията обвини Ердоган в султански амбиции. Участие в разговорите взеха и 10 министри от двете страни, предаде ТАСС.

Путин и Ердоган са обсъдили засилването на икономическото сътрудничество между двете страни и увеличаването на търговския обмен въпреки разногласията по редица международни въпроси, включително Сирия и Украйна.

Двете страни ще подпишат споразумение за либерализация на търговско-икономическите взаимоотношения с цел взаимният стокообмен да достигне 100 милиарда долара, разкри турският министър на икономиката Нихат Зейбекчи.

#Анкара #Ердоган #Турция #Русия #Путин #Владимир Путин #Южен поток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници