Мартин Димитров видя тактически ход на Путин за "Южен поток"

Мартин Димитров видя тактически ход на Путин за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Това е тактически ход на Путин, който цели да се окаже натиск върху Европа, "Южен поток" пак ще се строи", коментира зам.-председателят на енергийната комисия в НС Мартин Димитров в ефира на Нова телевизия във вторник темата, че Владимир Путин отхвърля проекта "Южен поток".

Ясно е, че Русия няма да се откаже от този проект, но ние трябва да сме сигурни, че имаме полза от него, добави още той. Минаването на газопровода през Турция и Гърция би го оскъпило 2-3 пъти, което е икономически неефективно, аргументира се депутатът и допълни, че и в момента има такава тръба, а именно - "Син поток" .

Припомняме, че на пресконференция в Анкара Путин съобщи сензационната новина, че спира реализирането на проекта "Южен поток".

„Отчитайки това, че до този момент не сме получили разрешение от България ние смятаме,че Русия не може да продължи реализацията на този проект. Имам предвид, че сега трябва да започне строителството на тръбопроводната системата в Черно море. Ние не можем да започнем строителството в морето, докато не сме получили разрешение от България” – заяви руският президент.

Той смята, че позицията на ЕС спрямо на „Южен поток” е неконструктивна. Затова потоците на енергоресурсите ще бъдат пренасочени към други региони и по други проекти.

#Мартин Димитров #Южен поток #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"