Политолози видяха неадекватност на властта по "Южен поток"

Политолози видяха неадекватност на властта по "Южен поток"
Андрей Райчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политологът Андрей Райчев изрази мнение, че Европа се държи неадекватно, страхува се и лавира по въпроса за проекта "Южен поток". В сутрешния блок на Нова телевизия в петък той заяви, че в американо-руския конфликт, който наблюдаваме, сме жертва заради политиката си.

"Напълно си заслужаваме съдбата на объркани хора, които не знаят какво правят. Елитът, който днес управлява нацията, трябва да се махне от политиката. "Южен поток" е предимно руски проект и на тези страни, на които им харесва да е руски проект. Ако този проект се бе случил по ясни правила, европейски, може би щеше да е добре за нас, но това не е тръба, която достига до България и ако този газ ни трябваше, тогава несъмнено би бил провал за България. Затова не трябва да гледаме на този проект като на голям провал", категоричен бе от своя страна политологът Димитър Аврамов.

И двамата бяха категорични, че премиерът Бойко Борисов се държи неадекватно, а правителството трябва да си насочи усилията към инвестиции и да подпомогне на малкия бизнес, а не да се съсредоточава върху проекти, по които сме транзитна територия. 

"Българската дипломация е под натиск и политиците ни са пред провал", убедени са политолозите.

 

#Андрей Райчев #Димитър Аврамов #Южен поток #Европа #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »