Гранична полиция няма данни, че Сертов е напуснал България

Гранична полиция няма данни, че Сертов е напуснал България
Петко Сертов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гранична полиция не разполага с достатъчно данни, за да потвърди, че бившият шеф на ДАНС Петко Сертов е преминал българската граница след 5 декември, заяви Захарин Пенов, директор на ГД „Гранична полиция”.

„Данните за автомобила, който бе обявен в публичното пространство, и записите, с които разполагаме от граничните пунктове, в това число и от Гърция, са предадени на екип на Столична дирекция на вътрешните работи, които провеждат съответни действия”, коментира Пенов.

Директорът на "Гранична полиция" направи коментара по време на посещението на вицепремиера Меглена Кунева и заместник-министъра на МВР Филип Гунев на Летище София.

Той посочи, че не бива да се очаква от граничните полицаи да помнят лицата на всички, които преминават пункта. 

По-рано министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че има  много висока степен на сигурност, че автомобилът, с който обичайно се движи Петко Сертов, е напуснал територията на България в посока Гърция.  Той уточни, че информацията е потвърдена най-малко от три технически средства и други, проверени от разследващите органи факти.

Според него, че към момента няма сериозен мотив, който да послужи като основа за цялостно разследване.

„По тази причина вероятно и прокуратурата все още не е образувала досъдебно производство. Вярвам, че МВР може да установи истината за това къде се намира Петко Сертов“, заяви вътрешният министър.

 

#Петко Сертов #Сертов #гранична полиция #Веселин Вучков #Вучков #МВР #Захарин Пенов #Пенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници