Бедствено положение в Раднево, Гълъбово и Николаево

Бедствено положение в Раднево, Гълъбово и Николаево
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедствено остава положението в старозагорските общини Раднево, Гълъбово и Николаево и частично в община Мъглиж. В неделя вечерта започват пускови проби на 110 киловолтовата подстанция в Гълъбово.

"И в понеделник ще продължат изпитателните дейности на подстанцията" , съобщи за „Хоризонт“ Андон Андонов-изпълнителен директор на „Мини Марица изток“, дружеството, което захранва с ток Гълъбово и общината вече седмица.

Евакуираните жители от Нова махала, община Николаево, продължават да се завръщат по домовете си. Екипи на армията с две мощни моторни помпи и три автомобила на пожарната започнаха отводняването на дворове и къщи, хората действат и със собствена техника.

Кметът на общината Косьо Косев очаква от държавата 20 хиляди лева за изграждането на 100 метра дига край Тунджа и е категоричен, че при следващо наводнение отговорността за бедствието няма да поеме той. Най-малкото, защото реката е 100 процента държавна собственост.

Кметът на Раднево доктор Юлиян Илчев пък ще търси съдействие от „Мини Марица изток“ за строежа на дигата край река Блатница в районна на залетия ромски квартал.

 

#Раднево #наводнение #бедствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »