Божидар Данев: Кабинетът се отказа от реформите под натиск

Божидар Данев: Кабинетът се отказа от реформите под натиск
Ако първата година правителството не направи нужните реформи, то те няма да бъдат направени изобщо, заяви Данев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът се отказа от реформите под натиска на синдикатите. Няма никакъв разум в решението да не се увеличи възрастта за пенсиониране от 1 януари 2015 г., заяви председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от „Фокус”.

Според него криминализирането на укриването на доходи е необходимо, но не и криминализиране на укриване на социални плащания.

„Когато в трудово- правните отношения са две страни и договорът е двустранен то това не е задължение, а право - внасянето на осигуровки не е задължително. Има нужда от реформа в пенсионната система, но тя постоянно се отлага. Опитът на работа с правителствата през последните 20 години показва, че ако не се стигне до реформи през първата година, то те въобще не се случват, затова е необходимо сега те да бъдат извършени”, допълни Божидар Данев.

Той беше категоричен, че увеличението на пенсиите с по 3 лева годишно не е решение. Според Божидар Данев, е необходима дългосрочна и спешна промяна.

#натиск #реформи #отказа #Кабинет #Божидар Данев #пенсии

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »