Нов случай на насилие над медик, този път в Раковски

Нов случай на насилие над медик, този път в Раковски
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов случай на насилие срещу медик. Лекарка от нощен кабинет в болницата в Раковски е била нападната от млад баща. Жената се е оплакала в полицията, че мъжът я е шамаросал в кабинета й, съобщава bTV.

Нападателят е от ромски произход. Той е отишъл при докторката с 3-годишно дете, с оплакване, че малкото е яло прах за пране. Лекарката обаче ги отпратила и казала, че случаят не е за нея.

На излизане бащата е ударил шамар на лекарката. Полицията в момента издирва нападателя.

По непотвърдена информация пострадалата е д-р Божидара Пеевска. Тя е прегледала детето и го е насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата и е успокоила близките, че животът на детето не е застрашен. С бащата обаче имало и други роми. Те настояли жената да извърши манипулацията веднага и в този момент се нахвърлили върху нея. Лекарката е удряна в главата. Целият скандал е продължил около 5-6 минути, след което нападателите напуснали центъра за спешна помощ.

Този инцидент идва на фона на заканата на здравния министър Петър Москов да не пуска линейки в ромските квартали без те да бъдат ескортирани от полиция. Повод за крайното решение на Москов е побой над медицински екип в ботевградското село Врачеш. Според ромските активисти и правозащитници обаче министърът е проявил дискриминация.
Лекарите в страната пък се обявиха в защита на Москов.

#лекарка #побой #Спешна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"