Днес пускат билетите за "Евровизия" - от 14 до 390 евро

Днес пускат билетите за "Евровизия" - от 14 до 390 евро
Снимка: Andres Putting, предоставени от "Компрес", бюро за връзки с община Виена
A A+ A++ A

Първите 100 000 билета за тазгодишната 60-а юбилейна "Евровизия" във Виена вече се продават на цени между 14 и 390 евро. Те могат да бъдат купени директно на касите на концертната зала "Щадхале", където ще бъдат концертите, или онлайн на oeticket.com.

Опитът показва, че билетите за финала, който е на 23 май, свършват най-бързо. Организаторите предлагат билети за двата полуфинала и още шест концерта. Те съветват желаещите да не подценяват например полуфиналите на журито, вечерта преди концертите, излъчвани по телевизията. На тези полуфинали се обявяват оценките на международните журита, а гласуването на зрителите става на следващата вечер и се обявява в ефир.

Интересни са и шоу концертите, организирани в следобедните часове преди големите концерти. Тъй като часовете са удобни и за семейства с малки деца, тези концерти се наричат семейни.

Щастливците, купили първите билети, ще ги получат по пощата едва през април. Преди това ще бъдат изпратени само официални потвърждения.

Билети ще се продават още няколко пъти през следващата година. Окончателната бройка на местата ще бъде уточнена едва след като стане ясно как точно ще изглежда сцената, а за да се попречи на продажбата на черно, ще има и Last minute билети.

И още нещо: билетите за "Евровизия" включват и пътуване с обществения транспорт във Виена два часа преди и шест часа след събитието.

#билети #Евровизия #музика #концерти #концерт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"