На нас това не може да ни се случи! Дали?

На нас това не може да ни се случи! Дали?
Снимка, иззета при акцията на ДАНС и прокуратурата - правена е в нашенско село
A A+ A++ A

На нас това не може да ни се случи! Доста често си казваме наум тази фраза и отправяме молитви тя да е вярна. За съжаление не винаги молбите ни са чути.

Едва ли в Австралия служителите и клиентите на кафене „Линдт“ са си представяли, че докато закусват, поддръжник на „Ислямска държава“ ще нахлуе в заведението и 16 часа ще ги държи за заложници. Равносметката е трима загинали, похитителят и двама от персонала.

Преди повече от месец в Канада въоръжен мъж успя да проникне в парламента, като преди това рани смъртоносно войник от караула. Нападателят бе неутрализиран, но страната настръхна. Причината – той също бе поддръжник на радикалния ислям и дори е възнамерявал да отиде в Сирия.

Едва ли има хора в цивилизования свят, които да са останали в неведение за бруталните показни екзекуции, извършвани от главорезите на „Ислямска държава“ и близки до нея групировки.

Всичко това изглежда твърде далечно от малка България. На нас подобно нещо не може да ни се случи. Но дали наистина е така? Постоянно се повдига темата за европейците, изповядващи радикален ислям, и за присъединяващите се към редиците на „Ислямска държава“.

Преди няколко седмици ДАНС предприе акция срещу разпространението на радикален ислям у нас. 26 човека бяха задържани за 24 часа, като на седем бяха повдигнати обвинения за участие в група за проповядване на антидемократична идеология и пропагандиране на война. Само имамът Ахмед Муса получи ефективна присъда, а той е задържан и преди с подобни обвинения.

По данни на разследващите Муса е споделял  пред сподвижници, че мечтаел България да е първата европейска държава, където да се развее черното знаме на Ислямска държава.

Приемете, че това е акция за генерална превенция... Това не е клетка на Ислямска държава, но можеше да бъде“, каза шефът на ДАНС Владимир Писанчев.

Отдъхнахме си, че „Ислямска държава“ все още не е на територията на България, но това означава ли, че някой неин поддръжник на своя глава няма да повтори нападенията от Канада и Австралия? Или на нас това не може да ни се случи...

#ислямска държава #нападение #Канада #Австралия #радикален ислям #ДАНС #Ахмед Муса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници