ДБГ искат изслушване на Петкова за заплатите в "Южен поток България"

ДБГ искат изслушване на Петкова за заплатите в "Южен поток България"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Движение България на гражданите" се обявява за незабавни мерки във връзка с информации в последните дни за скандално високи възнаграждения в компанията "Южен поток България", съобщиха от ДБГ.

Те настояват БЕХ да предприеме действия за свикване на Общо събрание на "Южен поток България" АД с цел преразглеждане възнагражденията на ръководството на дружеството и разглеждане на действащите договори.

От ДБГ настояват за незабавна проверка на дружеството от Държавната финансова инспекция, като призовават министъра на финансите на базата на информацията, с която разполага, да сезира АДФИ.

"С оглед на факта, че "Южен поток България" АД е дружество, в което равни дялове по 50 % имат БЕХ и Газпром, призоваваме министъра на енергетиката като принципал да предприеме действия по посочените мерки", посочват от движението.

ДБГ искат изслушване на министъра на енергетиката Теменужка Петкова в Парламентарната група на Реформаторския блок по казуса с размера на възнагражденията на ръководството на „Южен поток България“ АД.

#"Движение България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"