Нападателят на лекарката в Раковски се предаде сам

Нападателят на лекарката в Раковски се предаде сам
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нападателят на лекарката в Раковски се предаде сам. Той е отишъл в полицията в града заедно с адвоката си. Това стана ясно от думите на директора на Областната дирекция Пламен Узунов на брифинг в МВР.

Инцидентът стана пред кабинет на Неотложна помощ по време на дежурство на д-р Божидара Пеевска. Две жени – майка и баба са завели дете на две години на преглед, защото е отпило перилен препарат. След насочването на д-р Пеевска към токсикологията в Пловдив за промивка, жените заплашват лекарката и побягват с детето. В тоя момент се намесва и мъж, който удря лекарката по главата.

Веднага след инцидента в неделя през нощта са изпратени полицейски екипи във всички възможни спешни кабинети наоколо, в които семейството би могло да потърси медицинска помощ за детето. Оказва се, че те не са посетили нито един. След това е започнала проверка на всички семейства от ромски произход, в които има момиченце на 2 години.  
Полицейски екипи ги посещават, като търсят идентификация на възрастните по описание на лекарката- майката на детето е руса, а бабата е пълна.

В крайна сметка нападателят се оказва 35 годишният Стоян К. от хасковското село Александрово. Той е рецидивист с две изтърпени ефективни присъди и не е биологичен баща на детето. Срещу него ще бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. Задържана е и майката на детето - Елена. Бабата е задържана в Нова Загора. Оказа се, че връзката на семейството с Раковски е инцидентна, тъй като те са били там на гости, допълва БГНЕС.

Случаят придоби необикновено голямо обществено внимание, защото съвпадна със заповедта на здравния министър "Спешна помощ" да работи с помощта на полицейски екипи в райони, където е оказвано насилие.






#Раковски #нападател #д-р Божидара Пеевска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници