Стотици двойки подариха танго на папа Франциск по случай рождения му ден

Стотици двойки подариха танго на папа Франциск по случай рождения му ден
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Папа Франциск празнува 78-мия си рожден ден. По случай празника му стотици двойки му направиха подарък като танцуваха танго на площад "Свети Петър". Светият отец е родом от Аржентина, от където произлиза и танца.

Танцьорите от цяла Италия и извън страната бяха само част от 13-те хиляди души, които се събраха на площада, за да поздравят главата на Римокатолическата църква. Почти всички носеха подаръци, торти и традиционната аржентинска напитка мате.

Идеята папата да бъде поздравен с танци е на инструкторката по танго Кристина Карнорани. Повече от 3200 души се включиха в инициативата, повечето от които са възрастни хора, които обичат да танцуват.

За страстта си към тангото светият отец разкри часове след като бе избран за поста. Харесва ми, това е по-силно от мен", каза той. По-малката му сестра също сподели, че той е и много добър танцьор.

Миналата година Радио Ватикана отбеляза празника като пусна няколко от любимите песни за танго на папата, сред които и известната "Por una Cabeza" на Карлос Гардел.

Асоциацията на младите католици "Папабойс" отбеляза рождения ден на Франциск по доста различен начин. Те организираха маратон за молитви в хостела "Сан Лоренцо" за гостите на Рим. След службата в полунощ групата се моли докато не стана време за обръщението на папата. След като изслушаха думите му младежите се върнаха към молитвите, за да завършат 24-часовия цикъл от молитви.

Испанските птицевъди пък изпратиха 800 килограма пилешко месо, което ще бъде дарено за благотворителност на трапезариите за бедни във Ватикана.


#папа Франциск #рожден ден #празник #танго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"