Висшият медицински съвет подкрепи Москов за реформите

Висшият медицински съвет подкрепи Москов за реформите
В Министерство на здравеопазването се проведе първо заседание на Висшия медицински съвет към министъра на здравеопазването. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На първото заседание на Висшия медицински съвет членовете на Съвета застанаха единодушно зад предложените от министър Москов и екипа му реформи.

Предвиждат се три пакета мерки в здравната реформа. Първият пакет на НЗОК включва 92% заболяванията, които ни карат да умираме по-често в сравнение със страните в ЕС. Останалите заболявания, които се покриват от НЗОК ще формират допълнителен пакет на касата. Предвижда се и трети спешен пакет, които ще формира спешните случаи.

„В първия базов пакет на здравната каса ще бъдат насочени основните ресурси на държавата. Във втория пакет ще има допълнително осигуряване, а третият е спешен пакет. През спешния пакет ще минават само здравно неусигурените граждани”, заяви Петър Москов.

„Най-важното е, че освен диагнозите за състоянието на българското здравеопазване се дават и решения, които липсваха в последните години“, коментира вицепремиерът с ресор здравеопазване Румяна Бъчварова по отношение на идеите на Москов.

Министър Москов заяви, че се надява пред април всички предложени днес мерки ще бъдат готови и резултатите от тях да бъдат осезаеми.

На заседанието на ВМС присъства и премиерът Бойко Борисов.

#Петър Москов #Москов #Бойко Борисов #Румяна Бъчварова #реформа #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"