Разделени съпрузи признаха за убийството на дистрибутора Кънчо Кънчев

Разделени съпрузи признаха за убийството на дистрибутора Кънчо Кънчев
Съпрузите от Пловдив остават зад решетките
A A+ A++ A

Старозагорският окръжен съд остави в ареста 45-годишния Огнян Петков и 31-годишната му съпруга Галина Петкова, след като признаха за убийството на 35-годишния търговски представител Кънчо Кънчев, който беше намерен убит в нива край Плодовитово на 11 декември.

Съдът наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и повдигна обвинение по чл. 199 ал.2 т.4 от Наказателния кодекс за грабеж, придружен с убийство. Предвиденото наказание е от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор и най-тежкото доживотен без право на замяна.

Двамата съпрузи са в развод и не живеели под един покрив. Двамата имат 3-годишна дъщеричка Симона, която сега била при една от бабите си. Съдът постанови да бъде уведомен отдел "Закрила на детето" в Пловдив за създалата се ситуация в семейството.

Припомняме, че тялото на 35-годишния дистрибутор Кънчо Кънчев бе намерено в кална нива край старозагорското село Плодовитово на 11 декември сутринта с 10 прободни и огнестрелна рана.

На днешното заседание обвиняемите са разказали как е станало всичко. Те са съдействали са на разследването и на практика са признали вината си. При претърсване в дома на Галина и автомобила на Огнян са открити достатъчно доказателства за извършеното престъпление, включително и незаконен пистолет "Валтер", калибър 7,65 мм, с който Кънчев бил прострелян в сърцето.

#Кънчо Кънчев #убит #съпрузи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »