Лекарският съюз и здравната каса без рамков договор

Лекарският съюз и здравната каса без рамков договор
A A+ A++ A

99 процента e вероятността да няма Национален рамков договор за 2015 година, заяви председателят на Лекарския съюз Цветан Райчинов след съвместно заседание с Надзорния съвет на здравната каса за цените и обемите на медицинските дейности за следващата година.

От Надзорния съвет на Здравната каса не са одобрили нито едно от предложенията на БЛС за увеличаване на цени и обеми в болничната и извънболничната помощ, така че през следващата година пациентите да имат по-добро здравеопазване, заяви Цветан Райчинов, цитиран от БГНЕС. Националният рамков договор за 2015 година може и да не се състои, защото от Наздорния съвет на НЗОК предвиждат дефицит в болничната помощ от 120 милиона лева, а в доболничната помощ дефицит от 10 милиона лева, обясни още Райчинов.

Най-вероятно през 2015 г. ще има 150 милиона лева дефицит и ще се наложи актуализация, допълни още той. В събота, на събора на съсловната организация ще се вземе окончателното решение дали да се подпише национален рамков договор за догодина.

На събора председателят на надзорния съвет на Здравната каса Кирил Ананиев ще отиде, за да предложи отново, както и днес на БЛС, увеличаване на цените в извънболничната помощ с 5 милиона лева, а не с 12 милиона, както беше поискано днес и както не се разбраха от двете организации, съобщи БНР.

Лекарският съюз не са съгласни и с предложението на Надзорния съвет на Здравната каса, да има регулация по отношение на плащанията на извънлимитната дейност на болничните заведения.

#здравна каса #лекарския съюз #Цветан Райчинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"