Ирина Репуц запорира сметките на Реформаторския блок

Ирина Репуц запорира сметките на Реформаторския блок
A A+ A++ A

Запор на цялата субсидия на Реформаторския блок са подготвили адвокатите на Християндемократическата партия в България. Председателката Ирина Репуц е решена да лиши всичките си партньори от 3,2 млн. лева на година, общо 13 млн. за целия мандат, ако представените в управлението партии не уредят финансовите си отношения със споразумение.

На два пъти петте партии-учредителки искат от Министерство на финансите да разпредели парите само между тях и два пъти от МФ им отговарят, че всъщност партиите, участвали на изборите са 7 и споразумението трябва да е подписано от всички. До този момент обаче това така и не се е случило, обяснява Репуц.

"Коалиционните ни партньори в РБ са решили да лишат ХДП от всякаква субсидия", подозират в седмата партия от блока. "Не разговарят с нас и въпреки дадения срок от МФ до понеделник за представяне на анекс към коалиционното споразумение за разпределяне на субсидията, който да е подписан от 7-те лидери на партиите от РБ, такъв няма", сочи лидерката.

Всички ще получат до Коледа своята част, само ние не, недоволни са в ХДП.

"Опитахме се да ги спасим от това да си сложат този грях, но явно амбициите им са други. Желая им Весела Коледа! Ние можем и без нищо, свикнали сме и въпреки това ни има, но те не могат, така че, Господи, не им се сърди, а на нас помогни да не се огорчаваме и ни дай някакви сили да продължим, не искаме друг подарък! Все пак Доброто е възможно, нали?", написа Репуц във Фейсбук.

Как се получи

По закон, ако не се постигне коалиционно споразумение, всеки депутат ще получи по 1/23 от субсидията или около 140 000 годишно. За това, обаче, всеки депутат трябва да декларира писмено към коя партия принадлежи.

Стана така, че в парламентарната група на РБ има 5 души, избрани от Гражданския съвет, които сега трябва да декларират към коя партия се числят. Четирима от независимите депутати в РБ - Гроздан Караджов, Станислав Иванов, Петър Славов и Иван Иванов, в понеделник са заявили принадлежност към "Демократи за силна България" (ДСБ), а колегата им Мартин Димитров, който е бивш лидер на СДС, си избра БЗНС на Николай Ненчев.

#Ирина Репуц #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници