БСП иска вето на споразумението за 2 млн. евро с Германия

БСП иска вето на споразумението за 2 млн. евро с Германия
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП е поискала от президентът да наложи вето върху споразумението, с което България трябва да изплати 4 милиона лева спорен дълг на немска компания. Въпросният документ се оказа обнародван в Държавен вестник, преди да бъде гласувано от парламента, съобщава Нова телевизия.

Заради скандала със споразумението днес Цецка Цачева и Мая Манолова си размениха остри реплики. Първо Мая Манолова обвини Цачева, че е помагач в измама, извършена от правителството, защото е допуснала да се публикуването.

По-късно председателят на Народното събрание поиска имунитета на червената депутатка, за да може да я съди за обида. На това искане обаче Манолова реагира остро. По думите й само главният прокурор има правото да поиска нечий депутатски имунитет, но не и председателят на НС.

"Според българската конституция и правилника на НС главният прокурор е този, който иска имунитета на народен представител. Искайки моят имунитет, г-жа Цачева се изживява като главен прокурор, а всички знаят, че главният прокурор се казва Сотир Цацаров, а не Цецка Цачева". Това заяви Манолова на брифинг в парламента, съобщава агенция „Фокус”.

„България е страна по редица международни договори, които утвърждават свободата на словото и възможността на народните представилите да заявяват свободно своето мнение от парламентарната трибуна”, коментира Манолова.
По-рано Цачева се закани, че ще иска имунитетът на социалистката да бъде свален, за да може да я съди. Причината за това бе отправени от парламентарната трибуна обиди заради скандала с публикуваното в Държавен вестник споразумение, което не бе одобрено от НС.

„Както е тръгнало, г-жа Цачева ще поиска направо да ме арестуват на парламентарната трибуна, може би лично да го направи и министър Вучков, затова че защитавам интереса на българските данъкоплатци”, заяви още Манолова.

#Цецка Цачева #Мая Манолова #Държавен вестник #споразумение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »