Кунева: Европа даде ясен сигнал, че криза за България няма да има

Кунева: Европа даде ясен сигнал, че  криза за България няма да има
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европа е наясно, че България е поставена в деликатна ситуация, след като Русия обяви край на проекта „Южен поток“, но криза за страната ни няма да има.

„Много ясният сигнал от страна на Европа беше, че криза за България няма да има“. Това стана ясно от думите на вицепремиерът по координацията на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева в ефира на Радио „Фокус”.

Кунева допълни, че връзките между европейските страни ще бъдат подсилени.

„България няма да бъде оставена извън този тесен кръг на взаимопомощ, на който страните се надяват в такива ситуации, така че аз съм сигурна, че ситуация, каквато беше през 2008 г. няма да се повтори за България”, категорична бе Кунева.

Относно предстоящото заседание на Европейския съвет, Кунева посочи, че това ще е едно много важно денонощие за Европа, не само по отношение на енергетиката, но и нещо, което е свързано с българския интерес.

Вицепремиерът точни, че ще се разгледат големите теми като отношенията с Украйна, мерките, които Европа иска да предприеме украинското правителство, за да може промените, които се случват там да са невъзвратими, да са в посока на демократизацията на страната. Другите важни теми са отношенията с Русия и планът за инвестиции.

#Миглена Кунева #Брюксел #газова криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »