Добра новина! Изплащат майчинските на 22 декември

Добра новина! Изплащат майчинските на 22 декември
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Добра новина за майките. Обезщетението за отглеждане на малко дете и за бременност и раждане ще бъдат преведени преди празниците. По правило парите се изплащат в началото на месеца за предходния месец, така че би трябвало плащането на декемврийските обезщетения да стане в началото на януари следващата година.

Благодарение на Министерството на финансите, което е осигурило необходимите кредитни лимити, плащането ще бъде извършено тази година. Това стана ясно от думите на управителя на НОИ Бисер Петков в ефира на БНР.

Петков посочи, че общият размер на сумите, които ще бъдат раздадени, е 38 млн. лв., от които 30 млн. са обезщетения за бременност и раждане и отглеждане на малки деца.

"По наши данни разчетите са, че над 70 хиляди броя обезщетения ще бъдат платени. На 22-ри декември ще бъде получено декемврийското плащане".

Що се отнася до промените в Закона за ДОО, Петков коментира, че се предлагат няколко, но безспорно най-голямо внимание е било насочено към приложението за въвеждане на принципа за свободен избор.

„Има различни аргументи. Моето виждане е, че изборът би внесъл повече свобода и гъвкавост в пенсионната система, защото е нормално младите хора да поемат част от отговорността за своето пенсионно бъдеще, като направят избор", посочи Петков.

#майчински #пари #бременност #деца #празници #Бисер Петков #НОИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници